Belgische kust

Microvakantie aan de Belgische kust: bezoek deze plaatsenMicrovakantie aan de Belgische kust: bezoek deze plaatsen

Belgische kust

Waar we vroeger aan een vakantie meteen moesten denken aan een tripje naar Italië, Indonesië of een ander ver land zoeken we het nu steeds vaker dicht bij huis. We ontdekken steeds meer het fijne en mooie in de omgeving. Want waarom zou je nu een paar uur vliegen naar een ver oord als je ook de meest mooie stranden bij ons om de hoek kunt vinden? Zo ook België. Een ontzettend leuk land om een weekje vakantie te vieren, maar ook om een citytrip te doen naar de grote steden Gent en Brussel. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een tripje aan het strand en een dagtrip om te winkelen. Maar welke plaatsen kun je nu het beste bezoeken?

Badplaats Blankenberge

Laten we maar gelijk beginnen met een van de mooiere plekjes van België. Blankenberge telt ongeveer 20.000 inwoners en is een van de belangrijkste badplaatsen aan de Belgische kust. Als toerist heb je hier namelijk genoeg te beleven! Voor een paar euro kun je de kleurrijke, houten velodroom vinden waar je de vreemdste collectie aan fietsen kunt treffen. Je kunt cocktails drinken op Salito Beach en shoppen op de Kerkstraat van Blankenberge die vol staat met gezellige winkels. En qua overnachten? Dat doe je bij Hotel Franky in Blankenberge of bij Hotel Blankenberge. Fijne nachtrust gegarandeerd!

De Panne

Op ongeveer een uurtje rijden vanaf Blankenberge kun je de Panne vinden. De Panne bevindt zich dicht bij de grens met Frankrijk en daarom ideaal voor een dubbele vakantie-trip! Een plek waarin de natuur prominent aanwezig is, waar veel sportieve mogelijkheden zijn én waar je ook kunt genieten van een breed strand. Voor het actieve buitenleven zit je bij deze badplaats helemaal goed. Wist je dat het bekende Plopsaland ook gevestigd is in deze omgeving? Een park omringd door figuren van studio 100 zoals Samson en Gert en Kabouter Plop. Ken je ze nog? Leuk om een dagje te vertoeven.

Ultiem relaxen in Oostende

Wanneer je graag een dagje strand wilt combineren met een dagje op avontuur, dan zit je bij Oostende in België helemaal op de juiste plek. Ook op mindere dagen heb je hier genoeg te beleven, want met een bruisende stad en veel winkels kun je ook de winter hier goed terecht. In de zomermaanden worden hier veel evenementen georganiseerd en daarnaast kun je veel hippe lunch- en koffietentjes vinden zoals bij koffiebar Oode of  Instagrammable koffie hotspot Albrecht. Wat is jouw favoriete koffie?

0
0
0
0
0
0
0