Turkije

Welk hotel kiest u in Turkije?

Geen land kent zoveel tegenstellingen als Turkije. Door haar ligging vormt het land het kruispunt tussen het westen en het oosten. Opvallend is dat de tegenstellingen die dat toch gevolg heeft niet veelvuldig leidt tot conflicten en botsingen tussen beide culturen. Turkije kan vandaag de dag omschreven als een redelijk progressief, liberaal en vrij land, waar u als toerist zeer makkelijk en veilig uw gang kunt gaan. Omdat u als toerist kunt verblijven in een groot scala aan hotels en resorts, is het raadzaam om de prijzen van vakanties te vergelijken.

De meeste toeristen kiezen ervoor om naar de populaire vakantiebestemmingen aan de kusten te vertrekken of Istanbul te bezoeken. De gehele Turkse Riviera is de laatste 20 jaar volgebouwd met accommodaties om aan de grote vraag ernaar te kunnen voldoen. Hele steden, dorpen en gebieden zijn omgebouwd tot toeristenoorden waar het u aan niets zal ontbreken. Leuke hotels, luxe all inclusive resorts of degelijke appartementen, hippe uitgaansgelegenheden, authentieke dorpscentra en diverse (culturele) attracties zult u hier vinden.

Een voorbeeld hiervan is Antalya. Het is de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders in Turkije en dat is niet voor niets. Lange stranden, leuke uitgaansgelegenheden en een veelvoud aan accommodaties zijn hier de regel. Maar door die grote hoeveelheid accommodaties is het soms moeilijk om een keuze te maken. Soms ziet u simpelweg door de bomen het bos niet meer. Op de vele vakantiesites kunt u eenvoudig alle hotels en resorts in Antalya vergelijken, zodat u uw accommodatie op maat vindt tegen de scherpste tarieven! Zo betaalt u nooit teveel voor uw vakantie naar Antalya.

U zult zien dat het aanbod aan accommodaties zeer uitgebreid en gevarieerd is. Het ene resort is nog luxer, nog completer of nog uitgebreider dan de ander, maar welke u ook kiest, u kunt er van uitgaan dat u een heerlijke vakantie beleeft onder de Turkse zon. Als u van luxe geen genoeg kunt krijgen, moet u zeker eens een verblijf in Titanic Deluxe Belek overwegen, want er zijn weinig hotels en resorts in de wereld die zo inclusief, luxe en groots zijn ingericht als dit pareltje in het Turkse Belek. Met een veelvoud aan faciliteiten, waaronder een olympisch zwembad, aquapark, eigen golfbaan en wellnesscenter, zeer luxe kamers en een zeer uitgebreide all inclusive regeling, zult u echt heel erg hard u best moeten doen om niet te genieten. Verveling is hier uitgesloten en luxe en comfort zijn aan de orde van de dag.

Turkije is misschien nog niet de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders, maar begint wel steeds meer hét vakantieland bij uitstek te worden. Eeuwenoude cultuur, een unieke natuur en de prachtige kuststroken van Eurazië lenen zich dan ook uitstekend voor de toeristische industrie. Tel daar het uitgebreide aanbod aan accommodaties, de Turkse gastvrijheid en het heerlijke klimaat bij op en men heeft een gouden formule voor een heerlijke, welverdiende vakantie te pakken.