Sacre Coeur

Reizen naar ParijsReizen naar Parijs

Sacre Coeur

Lichtpuntjes in de City of Light

Parijs is de stad van de liefde. Parijs is de stad van duizend lichtjes. Parijs is de stad van de Eiffeltoren, de Champs Élyssées, de Notre Dame en de Arc de Triomphe. Maar Parijs is ook een stad vol van verborgen schatten en onbewandelde paden. Waar de gemiddelde toerist in het romantische Parijs al snel blijft steken tussen de gangbare bezienswaardigheden zonder de stad ooit écht te ervaren, kan de doorgewinterde of goed geïnformeerde flierefluiter ervaringen op doen die helaas vaak voorbehouden blijven aan alleen de inwoners van de stad. Na een tijdje in deze stad gewoond te hebben, kunnen we jou de tips geven die van jouw weekendje weg in deze lichtstad een onvergetelijke ervaring maken die ver uitsteekt boven die van de gemiddelde Parijs -bezoeker.

De mooiste parken van Parijs

Parijs is rijk aan prachtige historische gebouwen, hoogstandjes van moderne architectuur, gezellige smalle straatjes en romantische pleinen. Maar wat je vooral niet over het hoofd mag zien als je in Parijs bent, zijn de prachtige parken. Daar kun je even ontsnappen uit de toeristische drukte en samen met de inwoners van de stad heerlijk wegmijmeren tussen het groen. Lekker hangen op een bankje bij het water, genieten van de spontane optredens van straatmuzikanten en jongleurs, picknicken in het gras: Een bezoekje aan één van de parken van Parijs maakt je weekendje weg in deze stad helemaal compleet.

Een absolute aanrader is Parc des Buttes-Chaumont in het noordoosten van Parijs. Geliefd onder de inwoners van Parijs maar minder bekend onder de toeristen is dit één van de mooiste plekjes van de stad. De paden en grasvelden lopen op en af en bovenop een heuvel, in het midden van een meer, staat een imposante tempel. Rotspartijen, ruige bomen, een waterval en mooie tuinen maken het park helemaal compleet. Parc des Buttes-Chaumont is één van de beste plekken in Parijs om met een flesje rosé in het gras neer te strijken.
Dit fotogenieke park is overigens ook een geliefde locatie voor bruidsreportages en op een zonnige dag kom je soms zelfs meerdere bruidsparen tegen.

Een ander park in de stad dat ook absoluut de moeite waard is, is Bois de Vincennes. Dit voormalige jachtterrein van het kasteel ‘Chateau de Vincennes’ in het oosten van Parijs heeft onder andere een manege en een rit door het park is een prachtige manier om een dag in Parijs te beginnen.

Nog een bijzonder park in Parijs is het Parc de Belleville. Doorgangen overkoepeld door bloeiende seringen, kronkelende paadjes, een prachtige waterfontein en een heuse wijngaard maken dit hooggelegen park tot één van de meest romantische plekjes in Parijs.

Metropolitain

De mooiste wijk van Parijs

Parijs vormt als symbool voor liefde en romantiek het decor voor menig legendarische filmproductie. De meest geliefde locatie bij filmmakers en fotografen is ongetwijfeld Belle Ville. De wijk Belle Ville, wat letterlijk ‘mooi dorp’ betekent, strekt zich uit over vier verschillende arrondissementen in het noordoosten van de stad. Deze wijk is het hoogstgelegen punt van Parijs en de uitzichten geven een uniek en indrukwekkend kijkje op de stad.

Als je door de steile straatjes wandelt, waan je je op veel plaatsen in het vooroorlogse Parijs en er is niet veel fantasie voor nodig om je een jonge Edith Piaf zingend op een straathoek voor te stellen. Typisch Franse restaurantjes, fotogenieke steegjes en romantische parkjes kenmerken het karakter van Belle Ville.

Belle Ville is een multiculturele buurt: één van de twee china towns van Parijs is ook hier gevestigd. De bevolking is de laatste jaren langzaamaan aan het ‘veryuppen’ maar Belle Ville blijft haar kleurrijke en schilderachtige karakter behouden.
Vanuit deze wijk in Parijs zijn de parken ‘Parc de Belleville’ en ‘Parc des Buttes-Chaumont’ eenvoudig te bereiken en een bezoek aan al deze mooie plekjes is dus makkelijk op één dag te combineren.

De goedkoopste plekjes van Parijs

Het grote voordeel van de mooiste plekjes van Parijs, die we hierboven noemden, is dat het je niets hoeft te kosten om ervan te genieten. Voor de parken van Parijs wordt geen entree gerekend. We zetten hier nog een aantal tips voor je op een rijtje om je weekendje weg in Parijs portemonnee-vriendelijk te houden.

De parken van deze stad mogen tijdens je weekendje weg niet ontbreken. Met een klein budget kun je lekker met een picknickmandje in het gras of op een bankje neerstrijken voor ontbijt, lunch of avondeten. Niets ademt de sfeer van Parijs als genieten van een stokbroodje en een wijntje en daar hoef je dus echt niet de hoofdprijs voor te betalen. Wijn is zelfs in de kleine en voor Parijs zo typische winkeltjes tegen een zacht prijsje te vinden maar voor de overige boodschappen ben je over het algemeen toch het beste af op de markt of in de supermarkt.

De metro is onder de inwoners van de stad het meest geliefde vervoermiddel en deze manier van reizen wordt je ook in veel reisgidsen aangeraden. De afstanden tussen de diverse wijken en bezienswaardigheden vallen naar onze standaard echter enorm mee en veel kun je dan ook gewoon af met de benenwagen. Te voet door Parijs krijg je de stad te zien zoals deze echt is en je kunt zo tenminste je eigen favoriete restaurantjes, parkjes en winkeltjes ontdekken.

Voor overnachtingen ben je wellicht geneigd iets in het centrum van de stad te zoeken maar daar betaal je natuurlijk wel vaak de hoofdprijs. Verstandiger is het om iets aan de rand of net buiten de stad te zoeken. Nogmaals, de afstanden in Parijs vallen erg mee en het geld dat je op je hotel of hostel bespaart, is die paar minuten extra reistijd tijdens je verblijf absoluut waard. Montreuil is een voorbeeld van een gezellige voorstad van waaruit je met de metro binnen enkele minuten in hartje Parijs staat.

0
0
0
0
0
0
0