Vraag naar vliegreizen toegenomenVraag naar vliegreizen toegenomen

Vraag naar vliegreizen toegenomen

Wereldwijd gezien willen steeds meer mensen met het vliegtuig naar het land van bestemming. In het afgelopen jaar is de vraag naar het aantal wereldwijde vluchten voor het eerst weer toegenomen. Het passagiersvervoer nam in 2012 met bijna drie procent toe in vergelijking met een jaar eerder. Daarnaast konden er ruim twee procent meer passagiers vervoerd worden. Dat blijkt uit cijfers van de luchtvaartorganisatie IATA, die de cijfers afgelopen dinsdag bekend maakte.

Chinees nieuwjaar

Vooral het Chinese nieuwjaarsfeest zorgde ervoor dat het aantal vluchten binnen één periode sterk steeg. Voornamelijk in januari 2012 boekten veel reizigers een vlucht naar China. Het Chinese nieuwjaarsfeest zorgt altijd voor een enorme stroom toeristen. Omdat in China niet gewerkt wordt met een westerse kalender, viel het nieuw jaar dit jaar in de maand februari.

Volgens IATA steeg de vraag naar wereldwijde vluchten in de periode van het Chinese nieuw jaar met 3,5 procent.

Groei

Over het afgelopen jaar is een sterk groeiende vraag te zien naar wereldwijde vluchten, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse luchtvaartorganisatie.  In totaal groeide het passagiersvervoer met 5,3 procent. In de laatste zes maanden van 2012 was er echter een flinke groeivertraging te zien.

De luchtvaartorganisatie meldt in zijn rapport dat begin januari 2013 er een herstel te zien is in de vraag naar wereldwijde vluchten. Volgens Tony Tyler, topman van IATA, is de groei vooral te danken aan ondernemers. Tyler zegt dat ondernemers weer een beetje vertrouwen hebben in de economie: “Door de wat meer positievere economische signalen uit zowel de Verenigde Staten als China lijkt het passagiersvervoer te zijn gestabiliseerd.”

0
0
0
0
0
0
0