Reizen na studieReizen na studie

Ben je net afgestudeerd en wil je gaan reizen, maar je weet niet waar naar toe? Nieuw Zeeland en Australië zijn de meest populaire landen voor backpackers. Vooral jongeren die net afgestudeerd zijn, vertrekken naar deze landen voor een lange periode. Niet verrassend dat deze landen zo populair zijn. Nieuw Zeeland bekend voor haar flora en fauna met wisselende landschappen, bestaande uit: bosrijke omgevingen, gebergtes, zand, en besneeuwde gebergtes. Het is een uitgestrekt landschap met een wisselend klimaat. De film reeks Lord of the Rings heeft bijgedragen aan deze populariteit. Australië voonamelijk bekend om de outback, een afgelegen gebied in centraal Australië. Beide landen staan bekend om vele bijzondere activiteiten die je kan ondernemen, denk hierbij aan bungy jumpen, duiken, skydiven, off-road rijden en wild water raften. Vooral gelet op dit soort activiteiten is het verstandig een verzekering af te sluiten via bijv. Reisverzekering-direct.nl

Klimaat en reisadvies

Het klimaat in Australie ligt in de zomer hoog, voor Nieuw Zeeland gelden meer Nederlandse weersomstandigheden. Hou bij het reizen rekening met jaargetijden. Zomer in Nederland betekend winter in Australië en Nieuw Zeeland. De zomer betekend voor beide landen niet altijd zon. In Darwin, het noorderlijke deel van Australië, zijn er tijdens de zomer veel omweersbuien met overstromingen. Het overige deel is in de meeste gevallen droog.

Leuke plaatsen

Australië is kan je verdelen in vijf gebieden. Darwin (noord), Queensland (oost), Sidney (zuid), Perth (west) en de outback (het midden). Bekende plaatsen in de outback zijn Broken Hill en Alice Springs. De beste manier om hiernaartoe te reizen is met bus. Alleen reizen wordt afgeraden, maar dit is wel het meest avontuurlijk . Je kan eventueel een 4 x 4 auto huren in Sidney of Melbourne, waarna je vervolgens rijdt langs de Great Ocean Road (langs de kust) richting Broken Hill en vervolgens Alice Springs. Van daaruit rechtstreeks rijden naar een van de kustgebieden (Darwin, Queenstown of Perth). Nieuw Zeeland wordt onderverdeeld in twee delen, het noorder- en zuider-eiland. De hoofdstad is Auckland, een stedelijk gebied en lang niet zo druk (en dichtbevolkt) als het centrum van Sydney en Melbourne in Australië. The Bay of Island ligt in het noorderlijke deel, wat vooral te bezoeken is als je dolfijnen wilt zien of wilt snowboarden in op een berg in een woestijnachtig gebied. Rotorua staat bekend om de vele heet waterbronnen. Kenmerkend voor het gebied is de lucht, welk vaak beschreven wordt als ‘lucht van rotte eieren. De geur is zeker niet erg, als je de vele bezienswaardigheden kent. Rotorua een bijzonder plaats om naartoe te gaan als je de authentieke Maori cultuur wilt ervaren. Verder heb je Franz Josef Glacier en Queenstown met Milford Sound.

Financiën op reis

Australië is geen goedkoop land. Als afgestudeerde student heb je meestal geen groot budget, maar desondanks wil je toch graag de uitdaging aangaan. Hoe zorg je er dan voor dat je voldoende geld op zak hebt om meerdere weken of maanden te overleven? Hoewel het type levensstijl die jij erop nahoudt een belangrijke factor is, zijn drie welbekende manieren om jezelf weer financieel op de rails te krijgen in een duur land als Australië: geld sparen, geld lenen of geld verdienen op locatie. Sparen spreekt voor zich. Weet je namelijk al enkele jaren van tevoren dat je die kant op gaat, zet dan maandelijks 50 à 100 euro opzij. Zo leg je een financiële buffer aan waar je later veel profijt van zult hebben. Een tweede optie is eenvoudigweg geld te lenen. Dit kun je bij je ouders doen, een goede bekende of een leningaanbieder zoals een bank. Kies je voor het laatste, zorg er dan altijd voor dat je aanbieders van leningen heel goed met elkaar vergelijkt. Zo vind je de goedkoopste lening zonder te trappen op de addertjes onder het gras. Op deze pagina van Bankr.nl kun je een overzicht vinden. Geld bijverdienen in Australië zelf is een heel bekende derde optie. Menig jongere meldt zich bij barretjes of strandtenten om in de avond eten en drinken te serveren. Naast je uurloon haal je vaak een leuke fooi op. Doe dit één of twee weken achtereen en je hebt een leuk zakcentje bij elkaar verdient waarmee je je dagelijkse kosten weer mooi kunt dekken.

0
0
0
0
0
0
0