Twee droomlocaties voor beginnende kitesurfersTwee droomlocaties voor beginnende kitesurfers

Niet voor niets wordt kitesurfen steeds populairder als vakantie activiteit. Over het glinsterende water scheuren en hoog in de lucht getild worden op een droomlocatie. Kitesurfen brengt je in een andere dimensie. Een schilderachtige omgeving, parelwitte stranden, een mix van vlak water en golven, warm subtropisch klimaat en, niet te vergeten, geweldige windomstandigheden. Wij kijken naar een twee toplocaties voor beginnende kitesurfers. Vandaag in de spotlight: Sri Lanka! Daarna nemen we een kijkje naar een van de beste locaties binnen Europa.

Kalpitiya, Sri Lanka

Aan de noordwestkust van Sri Lanka, slechts twee uur vanaf Colombo, ligt Kalpitiya. Niet zo populair bij toeristen als andere strandbestemmingen in het land, waardoor relatief rustig. De windomstandigheden in Kalpitiya zijn veilig en je geniet van de warme tropische wateren. Hoewel Kalpitiya niet het populairste strand is onder vakantiegangers, is het een beroemde locatie onder kitesurfers.

De Kalpitiya lagune is door een zandbank gescheiden van de Indische Oceaan; een geweldige plek om voor het eerst te proberen kitesurfen. Deze ondiepe lagune met vlak water is breed en lang genoeg om plaats te bieden aan veel beginnende surfers. Als je je kitesurfvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, kun je de Indische Oceaan op gaan.

Naast kitesurfen is Kalpitiya dé plek om met dolfijnen te zwemmen; die komen geregeld dicht bij de kust. De beste tijd van het jaar om dolfijnen en blauwe vinvissen te spotten is tussen december en april.

Beste tijd om te gaan: er zijn twee kitesurfseizoenen in Kalpitiya – tussen mei en oktober en van december tot maart.

Om binnen de Europese ‘grenzen’ te kunnen blijven voor een onvergetelijke kite trip, gaan we nu naar Portugal: Óbidos.

Óbidos, Portugal

Een uurtje ten noorden van Lissabon ligt Óbidos. Hier zijn twee soorten kitesurf locaties te vinden met verschillende omstandigheden: vlak water of golven. Het gebied is ideaal voor de kiter, maar ook om te wandelen, relaxen en – ter urbane variatie – de stad Lissabon te ontdekken!
De lagune van Óbidos is de grootste lagune van heel Portugal en het is het hele jaar door een geschikte locatie om te kitesurfen. Het beste seizoen is meestal van mei tot eind augustus. De oostenwinden worden hier versterkt door de nabijgelegen bergen. Óbidos biedt kalm water en een constante wind, wat het bijzonder interessant maakt voor de wat minder ervaren kiters.

Krijgt jouw kitesurf vakantie Portugal als bestemming of Sri Lanka? Of wellicht wel een geheel ander land? Laat het ons weten in de reacties!

0
0
0
0
0
0
0