VPN gebruiken op vakantie? Doen!VPN gebruiken op vakantie? Doen!

Tegenwoordig reizen we allemaal wel eens met een smartphone of laptop. Vaak komen we hierdoor op plekken waar de internetverbinding onbeveiligd is. De kans is groot dat je gebruik maakt van open wifinetwerken en hotspots van andere reizigers. Dat brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. In dit artikel lees je meer over wat een VPN-verbinding is en waarom het verstandig is om van een VPN-gebruik te maken tijdens het reizen of je verblijf in het buitenland.

Wat is een VPN-verbinding
Een Virtuele Privé verbinding oftewel VPN verbinding zorgt voor een beveiligde verbinding tussen je device (smartphone of laptop) en het internet. Op het moment dat je een VPN-verbinding legt met het internet, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd.

Waarom gebruikmaken van een VPN tijdens je vakantie?

Tegenwoordig kun je tijdens het reizen gebruik maken van veel open wifinetwerken en hotspots van andere reizigers. Soms kan dit heel handig zijn, maar als je veilig en anoniem wilt surfen op het web, dan is het verstandig om tijdens je vakantie gebruik te maken van een VPN. Dit biedt de volgende voordelen:

Zorgeloos en veilig browsen

De versleutelde virtuele tunnel houdt cybercriminelen en hackers tegen. Dus je bent veiliger op het internet. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je een slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

Anoniemer internetten

Je IP-adres zijn niet meer voor iedereen zichtbaar. Zodoende ben je anoniemer op het internet. Het is ook voor de overheid en internetproviders onmogelijk om de versleutelde verbinding te ontcijferen. Zij kunnen dus niet achterhalen wat je op het internet aan het doen bent.

Vrij bewegen op internet

In bepaalde landen is het verboden om gebruik te maken van social media, in Iran is Facebook verboden. Gebruikmaken van een VPN-verbinding is de oplossing voor deze veiligheidsrisico’s en beperkingen is gebruik maken van een VPN op reis. Door een ander IP-adres te gebruiken heb je toegang tot websites en online diensten die in dat land geblokkeerd zijn.

Verschillende VPN-aanbieders

Voldoende redenen om te kiezen voor een VPN. Je kunt kiezen uit verschillende VPN-aanbieders. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maak gebruik van een VPN-vergelijker om de beste VPN te kiezen. Belangrijk is dat je kiest voor een betrouwbare aanbieder is die goede service aanbiedt. VPN Nederland is bijvoorbeeld zo’n partij.

0
0
0
0
0
0
0