Zo organiseer je eenvoudig ergens in Europa een vriendenweekendZo organiseer je eenvoudig ergens in Europa een vriendenweekend

Yes, het langverwachte vriendenweekend staat weer voor de deur. Het hoogtepunt van het jaar, waarin iedereen zichzelf weer even kan laten gaan. Leuke activiteiten, heerlijk eten en fijne herinneringen. Hoewel 2020 een vreemde transformatie heeft ondergaan, kunnen we trips in eigen land met vrienden juist meer waarderen. Bij het organiseren van een vriendenweekend komt meer kijken dan je denkt. Je moet rekening houden met een toepasselijke vriendenweekend accommodatie, budgetten en natuurlijk ieders voorkeuren. Wij helpen je hier graag bij!

Het zoeken van een accommodatie

Vaak is een goede accommodatie toch wel het meest belangrijke van het hele weekend. Zeker met een grotere groep is het fijn als er voldoende ruimte is zodat je je af en toe terug kunt trekken. Vaak is de plaats van de accommodatie ook bepalend voor de activiteiten die je kunt uitvoeren. Zit je accommodatie bijvoorbeeld in Friesland, Nederland? Dan worden alle activiteiten ook rondom Friesland georganiseerd. Alhoewel veel accommodaties sceptisch zijn als het gaat om grote groepen (lees: veel feesten, rotzooi & slordigheid) kun je met goed zoeken toch wel aardig uit de voeten komen. Je kunt bijvoorbeeld vakantieparken bekijken of zoeken via Airbnb. Een vakantiehuis met binnenzwembad is ook vaak ideaal voor grotere groepen.

Activiteiten organiseren

Een vriendenweekend is natuurlijk niet compleet zonder leuke activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een aantal uit de groep aanwijzen die op zoek gaan naar leuke activiteiten. Zo kun je vaak in plaatsen waar ze vakantiehuizen aanbieden, lasergamen, een escape room bezoeken of paintballen. Daarnaast kun je een quiz organiseren, waardoor de leukste verhalen van jouw vriendengroep weer langzaam boven komen drijven. Als jullie zin hebben in een beetje sportiviteit, dan kun je er ook voor kiezen om fietsen of mountainbikes te huren. Let wel op: zeker met een grote groep is het belangrijk om dit op tijd  te reserveren, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

Budget bepalen

Bij het organiseren van een vriendenweekend is het belangrijk om een goed budget op te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld €100,- pp afspreken, waarbij de accommodatie, activiteiten en het programma geregeld moet worden. Vaak zijn externe activiteiten, zoals paintballen en lasergamen wel wat prijziger, dus daar moet je vooraf goed rekening mee houden. Het is daarnaast verstandig om 1 of 2 personen aan te wijzen die over de ‘pot’ gaan, zodat hier geen onduidelijkheden over komen. Zodra jullie weten in welk weekend het vriendenweekend gaat plaatsvinden, dan kun je het beste alvast op zoek gaan naar accommodaties. Je kunt dan namelijk een hoop geld besparen doordat de goedkopere variant accommodaties nog beschikbaar zijn.

0
0
0
0
0
0
0