Volkwagen reisbusjes

Vakantie met vriendenVakantie met vrienden

Volkwagen reisbusjes

Op vakantie gaan met je vrienden is natuurlijk altijd leuk. Vriendengroepen genieten vaak dubbelop van een bepaalde bestemming. Ze zijn er allereerst lekker even uit en beleven ook nog eens veel gezelligheid met elkaar. Voor welke bestemming je kiest hangt natuurlijk een beetje van de samenstelling van de vriendengroep af. Gaat het om bevriende stellen, met of zonder kinderen of gaat het bijvoorbeeld om een groep jongvolwassenen?

Vooraf reserveren

Als je met vrienden op vakantie gaat is het verstandig om vooraf het een en ander te reserveren. Zeker als het om een grotere groep gaat, kun je niet overal zomaar terecht. Boek vooraf dus de accommodatie en reserveer bijvoorbeeld alvast het restaurant waar je met een grotere groep wilt eten. Je kunt natuurlijk ook voor een bijzondere overnachting kiezen, bijvoorbeeld een luxe vakantiehuis, dan weet je zeker dat je altijd plek hebt om te eten. Misschien kunnen jullie zelfs de BBQ in de tuin aan steken. Natuurlijk hoef je niet alles met de hele groep te doen. Soms wil de een in de accommodatie eten en de ander gaat liever uit eten. Dit moet ook allemaal kunnen. Ook al reis je samen, zorg ook voor qualitytime met jezelf.

Welke accommodatie

Als je met een grote groep vrienden gaat kun je kiezen voor een huisje op een vakantiepark, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een luxe villa met alles erop en eraan. Omdat je het totaalbedrag met elkaar deelt, is dit vaker voordeliger dan dat je dit huis met je eigen gezin moet huren. Meerdere hotelkamers of een appartement kan natuurlijk ook. Zeker als je in een uitgaansgebied zit kan dit handig zijn, de een wil misschien later thuiskomen dan de ander en dan heb je geen gedoe met sleutels.

Maak duidelijke afspraken

Maak van tevoren duidelijke afspraken over de uitgaven op de vakantie. Het kan nog weleens irritatie opleveren als de een het gevoel heeft meer te moeten betalen dan de rest. Sommigen eten of drinken ook minder dan de anderen. Of iemand trekt sneller zijn portemonnee en vergeet het terug te vragen. Je kunt hier eventueel een app voor aanmaken. Hierin zet je alle deelnemers en iedereen zet erin als hij of zij iets betaald heeft. Aan het eind van de dag of aan het eind van de vakantie kun je kijken of iemand nog iets verschuldigd is aan een ander.

Lees op MNLK.nl enkele populaire vakantiebestemmingen

0
0
0
0
0
0
0