Weekje Vlissingen of Salou?Weekje Vlissingen of Salou?

De Nederlanders trekken er komende week massaal op uit naar de omringende buurlanden. De ANWB waarschuwt voor files op de autoroutes in Frankrijk. Een favoriete vakantiebestemming voor veel Europese toeristen is de badplaats Salou in Spanje. Ik vroeg me eigen af of een vakantie in Salou duurder was dan een weekje in Vlissingen. Zeker nu het de komende dagen wisselvallig weer wordt in Nederland lijkt Salou best een mooie keus.

Hotel Vlissingen

Als ik Booking raadpleeg zijn de hotels in Vlissingen bijna allemaal volgeboekt op 2-9 augustus. Toch zijn er nog enkele hotels met goede reviews waar we naar toe zouden kunnen gaan. Hotel de Ruyter scoort een 8.4 en kost 833 euro voor 7 nachten logies/ontbijt. Hotel Zilt heeft eveneens een goede score (8.3) en kost 973 euro voor 7 nachten logies/ontbijt.

Vakantie Salou

In Salou zouden we nog terecht kunnen bij drie-sterren hotel Marinada. Het hotel heeft goede reviews (8.0) en kost 976 euro voor 7 nachten inclusief ontbijt. Een directe vlucht vanuit Amsterdam met Transavia op die data van ons hotel is 289 euro. Als we onze bagage beperkt houden tot handbagage dan zouden we de toeslag voor de ruimbagage besparen. Klanten die direct boeken bij Transavia hoeven geen boekings- en afhandelingskosten te betalen. De goedkoopste vlucht is 160 euro met Ryanair met een vertrek vanuit Brussel Zaventem. Een week parkeren op het vliegveld kost 50 euro maar er zijn ook goedkopere parkings in de buurt van de luchthaven. Een los vliegticket + 7 nachten in Salou kost dus zo’n 300-400 euro duurder dan naar Vlissingen.

Pakketreis Spanje

Deze reis vraagt wel enig geregel. Een stuk eenvoudiger is het om een verzorgde vakantie te boeken bij een reisorganisatie. Bij Sunmix kost een week logies/ontbijt in het populaire California Garden 819 euro per persoon. Dit is met vertrek vanuit Amsterdam. Een verzorgde zonvakantie naar Salou zou dan ruim 600 euro duurder zijn dan een weekje in Vlissingen. Een last-minute op onze data naar Torremolinos is mogeljk vanaf 1800 euro . Ben je gebonden aan de schoolvakanties in het hoogseizoen dan is er niet veel te kiezen. De prijzen zijn het hoogst in de zomermaanden. Het hoogseizoen eindigt in de laatste week van augustus. Vakantiegangers die wel de vrijheid van kiezen hebben kunnen begin september nog mooie koopjes halen. De prijzen voor de accommodaties dalen sterk terwijl in Zuid-Europa en Turkije het weer nog prima is.

Citytrip Spanje

Volgens een onderzoek uit 2015 van Booking was Barcelona de favoriete Spaanse bestemming onder Nederlanders gevolgd door Valencia, Madrid, Sevilla en Malaga. Valencia is de derde stad van Spanje met mooie tuinen en veel cultuur. Sevilla is een prachtige historische stad in Andalusie. Als je Sevilla wilt bezoeken vermijdt dan de zomermaanden want dan zijn temperaturen van 40 graden en hoger niet ongewoon. Malaga is een prima uitgangspunt voor een rondreis door Andalusie. Er zijn veel autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Malaga. Bovendien is het vliegveld van Malaga dichtbij de populaire badplaatsen Torremolinos, Benalmadena en Fuengirola.

Verre reizen

0
0
0
0
0
0
0