Favoriet in de winter: de Canarische eilandenFavoriet in de winter: de Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn erg populair onder vakantiegangers, en met name in de winterperiode. Dit is niet zo gek, want op deze eilanden kun je prima vakantie vieren! De Canarische Eilanden zijn een onderdeel van Spanje. De temperaturen zijn vrijwel altijd aangenaam, zelfs in de winter schijnt de zon nog volop. U kunt dus het hele jaar door op vakantie gaan naar deze eilanden. In dit artikel vindt u een overzicht van alle Canarische Eilanden.

Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. Op dit eiland is veel te doen en te bekijken. Houdt u van kitesurfen en windsurfen? Dan kunt u zich heerlijk uitleven op het strand van El Médano. Wilt u meer zien van de natuur van Tenerife, ga dan eens een kijkje nemen bij de prachtige bergen van dit eiland. Daarnaast kunt u uiteraard verschillende restaurantjes bezoeken, waar u kunt genieten van het heerlijke eten in Tenerife.

Het klimaat van Tenerife is erg lekker, het is eigenlijk nooit koud op het eiland. In de winter is het zelfs nog 18 graden.

Fuerteventura

Dit oudste eiland van de Canarische Eilanden staat bekend om zijn vele stranden. Ook op dit eiland is het bijna altijd lekker weer, een uitstekend eiland dus voor een heerlijke strandvakantie. Bent u een liefhebber van watersport? Dan is dit eiland een echte aanrader. Snorkelen, duiken, surfen, u kunt het allemaal op dit eiland!

Gran Canaria

Ook Gran Canaria is erg in trek bij toeristen. Naast de vele stranden, heeft het eiland mooie dorpjes die u kunt gaan bekijken. Vindt u vulkanen interessant? Dan moet u echt even een kijkje gaan nemen bij de uitgedoofde vulkaan in het midden van het eiland.

La Gomera

Wilt u naar een Canarisch Eiland gaan, maar heeft u behoefte aan rust? Dan is La Gomera een goede optie. Op dit eiland komen minder toeristen. La Gomera is uitermate geschikt voor wandelliefhebbers. Op het eiland heb je prachtige wandelroutes. En wilt u na een wandeling even afkoelen? Neem dan een lekkere duik in de zee!

La Palma

Ook La Palma is redelijk rustig. Dit eiland is goed geschikt voor liefhebbers van de natuur. Het eiland heeft prachtige natuurgebieden die u kunt gaan bekijken. Daarnaast kunt u in de hoofdstad van La Palma leuke terrasjes en restaurantjes gaan bezoeken.

El Hierro

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden en er is niet veel toerisme. Het eiland is erg geschikt als u van wandelen en fietsen houdt. Het eiland heeft vele mooie landschappen en bossen, die u kunt gaan bekijken. Daarnaast zijn er op El Hierro ook prachtige stranden waar u lekker kunt gaan zwemmen. Wist u trouwens dat de inwoners van El Hierro nog leven van de landbouw en visserij? Ga eens ontdekken hoe ze dat daar doen!

Lanzarote

Naast Tenerife en Gran Canaria is Lanzarote ook een erg populair onder toeristen. Lanzarote heeft prachtige stranden waar u zich heerlijk kunt ontspannen. Daarnaast kunt u ook lekker fietsen op het eiland. Ook kunt u op het eiland genieten van tapas, verse vis en andere gerechten.

0
0
0
0
0
0
0