De 3 beste zonnige bestemmingen voor in het najaarDe 3 beste zonnige bestemmingen voor in het najaar

Wanneer de herfst aanbreekt in Nederland is het tijd om een mooie, zonnige vakantie uit te zoeken. Hieronder worden de 3 beste zonnige bestemmingen voor in het najaar beschreven om er even lekker tussenuit te gaan.

Israël

Israël is een geweldige plek om te bezoeken in de herfst. Het weer is mild, en er zijn veel dingen te doen in Israël. Je kunt de prachtige herfstkleuren zien, of genieten van een wandeling op een van de bergen of heuvels. Verder kan je ook een mooie tocht door de woestijn maken, waar je bedoeïenendorpen kunt zien en de zonsondergang boven de Dode Zee kunt bekijken.

Naast deze buitenactiviteiten zijn er ook genoeg binnenactiviteiten als je daar de voorkeur aan geeft. Je kunt musea en historische plaatsen bezoeken, zoals de Citadel van Jeruzalem of de Independence Hall van Tel Aviv. In beide plaatsen kan je rondleidingen krijgen van Engelssprekende gidsen die je de geschiedenis van Israël vertellen terwijl je door de verschillende delen van de prachtige monumenten wordt geleid.

Ben je benieuwd geworden naar alle mooie plekken die Israël nog meer biedt? Boek dan een rondreis Israël.

Jordanië

De beste tijd om Jordanië te bezoeken is tussen oktober en februari. Dan zijn de temperaturen nog warm genoeg om te genieten, maar niet zo heet dat het oncomfortabel is. Je vermijdt dan ook de drukte in de zomervakantie.

De beroemdste attractie van het land is Petra, een oude stad die in de rotsen is uitgehouwen. Dit is één van de zeven wereldwonderen en een bijzonder groot complex. De wandelroute in Petra is duidelijk aangegeven, dus je kan het makkelijk zonder gids bezoeken. Wist je dat 85% van Petra nog steeds begraven ligt? Niet gek dus dat dit de grootste toeristische attractie van Jordanië is. Verder kan je in de hoofdstad, Amman, een van de vele musea bezoeken of gewoon door de oude stad dwalen.

Ook in Jordanië kan je de Dode Zee bezoeken. Deze bijzondere zee, waar je in blijft drijven door de grote hoeveelheid zout, vormt namelijk de grens tussen Jordanië en Israël. Meer informatie over Jordanië? Website bekijken.

Belize

Tussen oktober en december is het de beste tijd om Belize te bezoeken. Het is dan niet te warm en regenachtig. Wanneer je op vakantie naar Belize gaat zijn er genoeg leuke dingen te doen om je minimaal twee weken te vermaken. Caye Caulker is een prachtig eiland, dat ligt op ongeveer 20 minuten varen van Belize City, de hoofdstad van Belize. Het is een populaire bestemming voor toeristen die de echte Caribische charme willen ervaren en willen genieten van wateractiviteiten zoals snorkelen, duiken, vissen en zwemmen met dolfijnen. Naast Caye Caulker is Belize bekend van de Blue Hole. De Blue Hole is een onderwatergrot wat perfect cirkelvormig is. Je kan deze grote cirkel in de oceaan van boven goed zien, wat het een van de meest bijzondere natuurfenomenen maakt.

Conclusie

Het najaar is een heerlijke tijd om zonnige bestemmingen te bezoeken. Misschien ben je wel enthousiast geworden om naar Israël, Jordanië of Belize te reizen. Het weer is perfect om te wandelen, te zwemmen en de bijzondere monumenten te bezoeken.

0
0
0
0
0
0
0