Bezoekje naar PraagBezoekje naar Praag

Praag wordt in het Tsjechisch ook wel Praha genoemd. Het is dan ook de hoofdstad van Tsjechië. Veel mensen gaan hier graag op vakantie. Er wonen 1.198.094 mensen in Praag (bekend in 2007). Het heeft een oppervlakte van 496 km2. Als we terug gaan in de tijd dan gaan we naar de tijd dat Praag is ontstaan, dit is al duizenden jaren geleden. De stad groeide namelijk van een Keltische nederzetting naar een multiculturele hoofdstad. De naam van de stad is afgeleid van het woord Práh, dit is een Tsjechisch woord en dat betekent dorpel. Sinds het Paleolithicum wordt deze stad al bewoond. In de 8e en de 9e eeuw zijn de eerste stadsmuren aangelegd, hierbij kan gedacht worden aan Butovice en Bohnice. Er is een oude aanwijsbare Middeleeuwse nederzetting in het gebied van de binnenstad, dat is de Praagse burcht.

Belangrijke ontwikkelingen voor Praag

De 14e eeuw en dan met name de tweede helft van deze eeuw is van  groot belang voor de ontwikkeling van de stad. De stad werd namelijk steeds groter en belangrijker sinds de regeringstijd van Karel IV en zijn zoon Wenceslas IV. De stad Praag ligt nu in het centrum van het Westelijk Tsjechië. De stad ligt voor een groot deel in het dal van de rivier de Moldau. Dit is ongeveer 40 km voor de monding van de Elbe, een rivier.

Meer informatie over Praag

Er is in Praag een zeeklimaat en een landklimaat, deze gaan langzaam in elkaar over. Gemiddeld is het hier 7,9 graden per jaar. In januari is het er gemiddeld -2,4 graden en in juni ongeveer 17,5 graden. Er valt per jaar gemiddeld 525,9 mm neerslag en de zon schijnt er gemiddeld 1668 uur. Praag staat op de werelderfgoed lijst. Het gaat hierbij over het historisch centrum van Praag, een echte toeristische trekpleister. Praag is ook erg in trek vanwege de kerken, het theater, de musea en de moderne architectuur.

Ook sport is in deze stad erg gewild, denk maar eens aan de bekende voetbalclubs Sparta Praag en Salvia Praag. Steeds meer mensen bezoeken deze stad, ook kan dat middels een citytrip of busreis Praag, dan kan er in een paar dagen een rondreis gemaakt worden door de stad. Er zijn dan veel bezienswaardigheden die op het lijstje staan en niet gemist mogen worden! Tientallen hotels zorgen ervoor dat u na een lange dag in Praag rustig kunt slapen, ook met een klein budget. De cultuur moet dan ook zeker zelf ervaren worden om er goed over mee te kunnen praten.

0
0
0
0
0
0
0