Met bitcoin (BTC) op reis, kan dat?Met bitcoin (BTC) op reis, kan dat?

Sinds de opkomst van Bitcoin in 2008 is de populariteit van de cryptocurrency steeds verder toegenomen. Lang was het echter lastig om bitcoin te gebruiken waarvoor het bedoeld is; als betaalmiddel. Door de nieuwigheid en ingewikkelde onderliggende technologie verliep de adoptie van bitcoin in eerste instantie nog wat stroefjes, maar daar lijkt de afgelopen jaren verandering in te zijn gekomen. In dit artikel lees je hoe je met bitcoin op reis kan in Europa en krijg je een aantal tips voor als je besloten hebt om te gaan reizen en voorafgaand natuurlijk als eerste stap; bitcoin kopen!

Voorzorgsmaatregelen

Voordat je besluit bitcoin te kopen is het belangrijk dat je eerst een goede cryptocurrency-wallet aanmaakt. Dit is de plek waarin je je bitcoin kan bewaren. Doordat dit in principe je bitcoin-bankrekening is, is het extra belangrijk dat je een veilige wallet kiest. Er zijn tegenwoordig veel soorten wallets en dus kan het lastig zijn om een keuze te maken.

De veiligste optie is een hardware wallet. Dit fysieke apparaatje lijkt op een USB-stick en is niet altijd verbonden met het internet. Hierop zet je je bitcoin waarna je de hardware wallet veilig op kan bergen in bijvoorbeeld een kluis. Dit type wallet is vooral ideaal voor als je grote hoeveelheden bitcoin wilt bewaren.

Als je echter op reis met bitcoin wil betalen is een online wallet het handigst. Dit zijn wallets die worden aangeboden door bedrijven die de wallet op hun servers hebben staan. Qua veiligheid zijn online wallets het onveiligst vergeleken met de hardware- en software wallets, wel zijn ze in gebruik het handigst. Let er in ieder geval op dat je toegang hebt tot de private key van je wallet. Dit is het belangrijkste stukje data waarmee alleen jij toegang hebt tot je bitcoin. Online wallets zijn in de context van reizen gebruiksvriendelijk omdat je deze vaak ook op je smartphone kan gebruiken en er dus altijd en overal bij kan.

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien dan kan je altijd een kijkje nemen op de website van het Nederlandse cryptocurrency-handelsplatform SATOS. Daar vind je een uitgebreide uitleg over bitcoin wallets en andere tips!

Reizen met bitcoin

Tot slot, hoe makkelijk is het om bitcoin te gebruiken als betaalmiddel tijdens je vakantie in Europa? De laatste jaren is dit steeds makkelijker geworden. Govert Sweep liet in 2018 zien dat een vakantie naar Madrid met bitcoin vrij gemakkelijk geboekt is, alleen bleek het vinden van een restaurant in eerste instantie nogal een uitdaging.

Sinds zijn video zijn er echter veel dingen vooruit gegaan. Zo is de map waarop bedrijven staan aangegeven die bitcoin accepteren steeds accurater geworden. Mocht je dus met bitcoin willen betalen tijdens je vakantie, raadpleeg dan Coinmap om een beter idee te krijgen van waar in Europa bitcoin wordt geaccepteerd.

Daarnaast zijn er in veel Europese steden bitcoin-ATM’s te vinden waar je je bitcoin direct om kan zetten in de lokale valuta. Dit voorkomt gedoe bij een wisselkantoor mocht je naar een land gaan waar de euro niet de nationale valuta is. Kortom, met je koffers gepakt en een bitcoin wallet op je telefoon is het tegenwoordig goed mogelijk om in Europa met bitcoin te overleven!

0
0
0
0
0
0
0